کشمش ملایر چگونه تولید می شود ؟
دیدگاه‌ها برای کشمش ملایر چگونه تولید می شود ؟ بسته هستند
خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده

همانطور که می دانید کشمش ملایر به روش های مختلفی تهیه و تولید می گردد . ما در این بخش سعی می کنیم تا شما را با انواع روش های تولید کشمش ملایر آشنا نماییم ، برای این منظور تک تک انواع کشمش ملایر را مورد بررسی قرار خواهیم داد .

 

 

 

ورود به فروشگاه خشکبار دهکده

 

 

  • کشمش آفتابی

کشمش آفتابی نمونه مطرح کشمش اورگانیک و طبیعی و از محصولات پر طرفدار کشمش ملایر می باشد ،در این روش بدون استفاده از مواد شیمیایی اقدام به تهیه کشمش آفتابی می‌نمایند. کشمش تهیه شده در این روش رنگ قهوه‌ای تیره داشته و کمی خشک می‌باشد. مدت لازم برای خشک شده حبه، نسبت به نوع انگور و شرایط آب و هوایی ۲۰-۱۵ روز می‌باشد. بعد از خشک شدن قسمت بالای حبه‌ها که تحت معرض خورشید قرار می‌گیرند با برگرداندن خوشه‌ها اقدام به خشک کردن قسمت‌های پایین حبه‌ها می‌نمایند. بعد از خشک کردن کافی حبه ها، حبه‌های خشک شده را از چوب خوشه جدا می‌کنند. در مناطقی که پاییز زود رس دارند در برخی سال‌ها بارندگی‌های زود هنگام به حبه‌های در حال خشک شدن آسیب می‌رساند. برای جلوگیری از خسارت باران روی خوشه‌ها چادر‌های پلاستیکی پهن می‌کنند.

  • کشمش سایه خشک ملایر

کشمش سایه خشک نیز از انواع کاملا طبیعی و اورگانیک کشمش ملایر است که در روند تولید آن از هیچگونه ماده افزودنی استفاده نمی گردد . در این روش خوشه‌های چیده شده را در داخل سالن‌های سرپوشیده خشک می‌کنند. برای این منظور خوشه‌ها را با نخ از سقف آویزان می‌کنند. در این نوع سالن‌ها جریان هوا باید به اندازه کافی باشد و حبه‌ها در طی ۶۰-۵۰ روز خشک می‌شوند. کشمش تهیه شده رنگ سبز دارد. در این روش خطر بارندگی و فاسد شدن حبه‌ها وجود ندارد و کشمش بدست آمده تمیز و عاری از مواد زاید می‌باشد. اما این روش مقرون به صرفه نبوده و به سالن‌های مناسب نیاز می‌باشد.

  • کشمش تیزابی

کشمش تیزابی یا کشمش سلطانا یک از مهمترین اقلام صادراتی کشمش ملایر می باشد که به کشورهای اروپایی و عربی و همچنین روسیه صادر می گردد . برای تهیه این نوع کشمش

ابتدا خوشه های چیده شده را در داخل سبد قرار داده و سپس سبد را در داخل محلول تیزاب بمدت یک دقیقه فرو می‌برند.

بعد از آن سبد را از محلول خارج کرده و روی سطح توری قرار میدهند تا آب کش شوند و آنگاه به بارگاه های سیمی یا توری (سایه ) یا پهن کردن روی زمین(افتاب) جهت خشک شدن انتقال میدهند.

و برای خشک شدن یکنواخت حبه ها با برگرداندن خوشه ها اقدام به خشک کردن قسمت پایین حبه ها می نمایند. در این روش مدت خشک شدن ۸-۵ روز می باشد. بر خلاف افکار اشتباه  عموم در مورد کشمش تیزابی و تیزاب،  باید گفت که واقعیت چیز دیگریست . در واقع تیزاب که جهت خشک کردن میوه جات استفاده میشود با تیزاب های صنعتی کاملا متفاوت است. محلول تیزاب در واقع عامل ضد عفونی کننده و کاتالیزگر فرآیند تبخیر  هست . که  باعث خشک شدن و خروج سریع آب از انگور و هر میوه ای میشود و طعم و کیفیت میوه خشک شده را به حداکثر میرساند. کربنات پتاسیم خوراکی سبب ایجاد شیارهای ریز روی سطح حبه انگور و خروج سریعتر  آب گردیده و روغن سبزه نیز سبب نرم شدن  کشمش می‌شود.

  • کشمش طلایی

کشمش طلایی یا کشمش گوگردی در کشور‌های اوپایی و آمریکایی معمول است. در این روش به دلیل استفاده از محلول قلیا و دود گوگرد کشمش بدست آمده رنگ زرد طلایی به خود می‌گیرد. البته امروزه ثابت شده است که محلول قلیا برای سلامتی انسان مضر بوده و استفاده از این روش منسوخ شده است. در این روش ابتدا خوشه‌ها چیده شده و در داخل سبد قرار می‌گیرد و بمدت ۳-۲ ثانیه در داخل محلول قلیا فرو می‌برند و سپس با آب سرد خوشه‌ها شستشو می‌شوند

 

 

توجه فرمایید …!

فروشگاه خشکبار دهکده یک فروشگاه اینترنتی بوده و به هیچ عنوان فروش حضوری ندارد ، لطفا از مسافرت به ملایر جهت خرید محصولات فروشگاه خشکبار دهکده بصورت حضوری خودداری نمایید و تنها سفارشات خود را در فروشگاه سایت خشکبار دهکده ملایر ثبت نمایید و یا از طریق تماس با مشاورین سایت جهت خرید اقدام فرمایید .

تماس با ما در واتس اپ  : ۰۹۳۵۳۵۷۴۵۷۳

0

بالا

X
×