کشمش ملایر صادراتی
دیدگاه‌ها برای کشمش ملایر صادراتی بسته هستند
خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده

ملایر با دارا بودن حدود ۱۱ هزار هکتار سطح زیر کشت انگور و تولید سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تن انگور، بیش از ۷۰ درصد آن را به کشمش تبدیل می‌کند که با توجه به صادرات سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن کشمش از ایران به بازارهای هدف، سهم شهر جهانی انگور از این رقم بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن است و ۲۵ درصد ارزش دلاری صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.

در این میان فعالیت حدود ۷۰ واحد فرآوری و بسته‌بندی کشمش با ظرفیت تولید بیش از ۸۰ هزار تُن، سال‌ها توانسته نام ملایر را در صادرات حفظ و بِرَند کشمش شهر جهانی انگور را در بیش از ۲۰ کشور دنیا صادر کنند، بِرَندی که امروز بسیاری از رُقبای کشمش برای ورود در بازارهای رقابتی جهان و صادرات از بِرَند و نام ملایر روی کالاهای خود استفاده می‌کنند.

واحدهای فرآوری کشمش در کنار باغداران تاکنون زنجیره به هم پیوسته‌ای را در تولید و صادرات این محصول راهبردی تشکیل داده‌اند و با وجود موانع و مشکلات رنگارنگ، اما از رمق نیفتاده‌اند و برای قرار گرفتن در جایگاههای بالای صادرات کشمش از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌اند.

خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده
فروشگاه خشکبار دهکده ملایر

فروشگاه خشکبار دهکده عرضه کننده انواع کشمش ملایر با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب ، کاملا طبیعی و اورگانیک ، فروش و عرضه بصورت خرده فروش و عمده فروش ،

 

خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده
فروش کشمش ملایر

 

کشمش

کشمش همان انگور خشک شده است. به همان اندازه که انگور انواع و اقسام مختلف دارد، طبیعی است که این تنوع را در کشمش نیز بتوان یافت. کشمش در ایران و مصر باستان در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود و مردم این مناطق با خواص کشمش به خوبی آشنایی داشته اند. کشمش در روم باستان نیز به عنوان جایزه برای افرادی که محل‌های عبادت را تزیین می‌کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می‌شده است.

 در بازار ایران انواع کشمش با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن، به نام‌های مختلفی عرضه می شود. با توجه به مدت ماندگاری مناسب کشمش در شرایط خشک و خنک، این محصول در تمام طول سال در بازار ایران یافت می‌شود.

کشاورزان در سراسر ایران از گونه‌های مختلف انگور و با روشهای گوناگون، انواع زیادی کشمش تولید می‌کنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه الکل طبی کاربرد دارد. بهترین و مفیدترین کشمش آن است که انگور کاملا رسیده، بدون مواد شیمیایی و گوگرد، در هوای آزاد و در معرض نور خورشید یا سایه، خشک شده باشد

ویژگیهای کشمش خوب

کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، خاک و هر نوع بو یا مزه غیر طبیعی باشد. میزان رطوبت موجود در کشمش نباید از ۱۸ درصد وزنی بیشتر گردد و بسته به روش تهیه میزان انیدرید سولفور و دود گوگرد در آن نیز نباید از ۲ در هزار وزنی بیشتر شود.

کشمش خوب از انگوری که حداقل ۸۰ درصد رسیده است به دست می آید. که برای تشخیص این موضوع باید به بافت کشمش و میزان شیرینی مزه و سایز آن توجه کرد. رنگ کشمش درجه یک باید حتی الامکان یکنواخت باشد که البته درجه یکنواختی به نوع کشمش و منطقه استحصال آن و همچنین فرآیند تهیه کشمش ارتباط دارد. از دیگر پارامترهای کیفی کشمش که معمولا به فرآیند پاک کردن کشمش ارتباط دارد، تعداد کشمش دم دار، کشمش نارس، کشمش ریز، کشمش لهیده و کشمش شکرک زده است که در همه این موارد باید کمتر از تعداد تعریف شده استاندارد باشد و هر چه این اعداد کوچکتر باشد، فرآیند پاک کردن کشمش دقیق تر و بهتر بوده است.

انواع کشمش ملایر

انواع کشمش ملایر بسته به اینکه از چه نوع انگور تولید شده باشد و اینکه در فرایند تولید آن از محلول کربنات پتاسیم و یا گاز گوگرد استفاده شده باشد یا اینکه بصورت طبیعی و سنتی تولید شده باشد متفاوت است . در این بخش به معرفی گونه های مختلف کشمش ملایر اشاره خواهیم کرد :

  • کشمش سایه خشک

کشمش سایه خشک ملایر از خشک نمودن انگور در مکانی دور از نور خورشید و در سایه و در مجاورت هوای خنک تهیه می گردد . کشمش سایه خشک یک محصول خانگی است که روش و طرز تهیه و تولید آن هنوز هم در شهرستان ملایر بگونه سنتی انجام می گیرد ، کشمش سایه خشک برنگ تقریبا سبز رنگ و گاهی قهوه ایی کم رنگ موجود است .

  • کشمش آفتابی ملایر

کشمش آفتابی با خشک نمودن حبه های انگور در برابر تابش مستقیم نور خورشید در یک فرایند حدود سه هفته تولید می گردد . کشمش آفتابی یکی از شاخص ترین انواع کشمش ملایر می باشد ، تولید کشمش آفتابی در شهرستان ملایر به روش سنتی و کاملا اورگانیک و طبیعی صورت می گیرد .

  • کشمش پلویی

کشمش پلویی نیز گونه ایی از کشمش آفتابی است که برای تولد آن انگور درجه یک و بدون دانه را در برابر نور خورشید برای مدت حدود سه هفته قرار می دهند تا بیش از ۸۰ % از رطبت خود را از دست بدهد ، کشمش پلویی محبوب ترین نوع کشمش ملایر از نظر فروش داخل کشوری می باشد . کشمش پلویی برنگ قهوه ایی موجود است

  • کشمش تیزابی ملایر
کشمش تیزآبی به سبزه معروف است و همچنین با نام کشمش سلطانا نیز در کشورهای دیگر شناخته می گردد . کشمش تیزابی با استفاده از محلول تیزاب حاصل می‌شود. در این روش مدت خشک شدن حبه‌ها کوتاه بوده و درشتی حبه در حین خشک شدن حفظ می‌شود. رنگ کشمش تهیه شده سبز مایل به زرد و نرم می‌باشد. ابتدا خوشه‌های چیده شده را در داخل سبد قرار داده و در داخل محلول آماده شده بمدت یک دقیقه فرو می‌برند. وسپس در ظرف‌هایی قرار می‌دهند تا آبکش شوند و سپس به محوطه‌ای انتقال میدهند، اما خوشه‌ها نباید روی هم قرار داده شوند؛ و برای خشک شدن یکنواخت حبه‌ها با برگرداندن خوشه‌ها اقدام به خشک کردن قسمت پایین حبه‌ها می‌نمایند.
در این روش مدت خشک شدن ۸-۵ روز می‌باشد. یک روز قبل از چیدن خوشه‌ها اقدام به تهیه محلول تیزآب می‌نمایند. برای این منظور در ۱۰۰ لیتر آب نیمه گرم ۵ کیلوگرم گرد تجاری کربنات پتاسیم و ۲ لیتر روغن سبزه اضافه نموده و محلول را بهم می‌زنند. محلول بدست آمده که رنگ شیری دارد برای ۲۵۰۰ کیلوگرم انگور کافی می‌باشد. اگر هنگام خشک کردن انگور روز‌ها ابری و تابش خورشید ضعیف باشد و در ضمن اگر خوشه‌ها حاوی حبه‌های درشت باشند مقدار کربنات پتاسیم و به همان نسبت روغن سبزه را در محلول افزایش می‌دهند. کربنات پتاسیم موجب ایجاد شیار‌های ریز روی سطح حبه و خارج شدن سریع بخار آب گردیده و نیز سبب زرد شدن حبه‌ها می‌شود. روغن سبزه نیز موجب نرم شدن کشمش می‌شود.
کشمش سلطانا یا تیزابی از اقلام صادراتی کشمش ملایر محسوب می گردد و در داخل کشور مصرف چندانی ندارد .

خشکبار ملایر

فروشگاه خشکبار دهکده فروش اینترنتی مرغوبترین و با کیفیت ترین انواع کشمش ملایر و خشکبار ملایر با مناسب ترین قیمت کاملا طبیعی و اورگانیک

0

بالا

X
×