کشمش سلطانا sultanas
دیدگاه‌ها برای کشمش سلطانا sultanas بسته هستند
خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده

کشمش سلطانا ، کشمش آفتابی ، کشمش پلویی ، کشمش سبز ، کشمش طلایی ، کشمش مویز و دیگر اقسام کشمش همگی محصول خشک شدن انگور می باشند . با این حال فهم اینها کمی مشکل است به ویژه کشمش سلطانا ( sultanas ) که در مناطق مختلف دنیا تعاریف متفاوتی از آن شده است . در ایران به انواع این محصول کشمش گفته می گردد ، اما جهت تمیز دادن کشمش سلطانا از دیگر انواع کشمش به آن کشمش تیزابی گفته می شود .

 

کشمش

کشمش نوعی انگور است که حدود سه هفته  در مقابل نور خورشید خشک شده است. انگور با خشک شدن تیره می شود و به کشمش رنگ قهوه ای تیره آنها می بخشد.

گونه های بسیار متنوعی از انواع انگور برای تهیه کشمش استفاده می شود. اندازه ، طعم و رنگ به نوع انگور مورد استفاده بستگی دارد.کشمش به رنگ تیره ، دارای بافت نرم ، عطر و طعم شیرین است و به طور معمول بزرگتر از سلطان را مویز می نامند که کشمش مویز ممکن است دانه دار یا بدون دانه باشد .

 

کشمش سلطانا

کشمش سلطانا از انگور بدون دانه و مخصوصا انگور کشمشی بدون دانه شهرستان ملایر تولید می شود . برخلاف کشمش ، سلطانها معمولاً قبل از خشک شدن در یک محلول حاوی روغن یا همان مایع پوشانده می شوند تا روند کار سریع شود. به همین دلیل ، اغلب نسبت به کشمش و کشمش از نظر رنگی سبک تر هستند.

در شهرستان ملایر برخی از سلطانها بدون تیزاب ساخته می شوند. این انگورها تا زمان خشک شدن تا سه هفته بیشتر طول می کشد و به رنگ قهوه ای تیره است. آنها غالباً به عنوان سلطانهای “طبیعی” خوانده می شوند.

 

مویز

حبه های درشت انگور که در آفتاب و به صورت طبیعی و بدون استفاده از تیزاب تولید می شود . کشمش مویز از هر انگور درشت دانه ایی ممکن است تهیه شود نظیر انگور فخری و یا یا انگور شاهانی . مویز انگور شاهانی سیاه رنگ و بدون دانه است و مویز انگور فخری دانه دار و به رنگ قهواه ایی تیره می باشد .

 

 جدول مواد مغذی کشمش

کشمش محصولی فوق العاده مغذی است . دلیل مهم این همه مواد مغذی در کشمش به دلیل خشک شدن و از دست دادن آب موجود در انگور از ۸۵ % به حدود ۱۲ تا ۱۵% است . در طی این فرآیند انگور کوچک می شود و میوه ای خشک و خشک و مغذی کوچک باقی می گذارد. در واقع ، از نظر وزن ، انگورهای خشک تا چهار برابر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی انگور تازه حاوی مواد غذایی هستند.

در کشمش بین ۶۰ تا ۷۵ % قند طبیعی وجود دارد . کشمش منبعی سرشار از فیبر ، آنتی اکسیدان و پتاسیم می باشد .

 

کشمش سلامتی شما را تضمین می کند

کشمش مملو از آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول ها می باشد .آنتی اکسیدان ها در محافظت از سلول ها در برابر صدمات مضر که می توانند در اثر رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو ایجاد شوند ، که به التهاب و بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان کمک می کند .

کشمش حاوی مقدار قابل توجه ایی فیبر است .مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی پر از فیبر و میوه و سبزیجات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا ، بیماری های قلبی و دیابت کمک کند.

مطالعات همچنین نشان می دهد که خوردن کشمش ممکن است

  • موجب کاهش فشار خون می شود
  • قند خون را کنترل می نماید .
  • احساس شادابی می کنید .

در پایان باید یادآور شویم که کشمش یه انتخاب برای سلامتی شماست . مهم است که به یاد داشته باشید که میوه های خشک سرشار از قند و کالری هستند و باید از  مصرف زیاد آنها پرهیز نمود. به همین دلیل ، میوه خشک را فقط باید در مقادیر اندک میل کنید ، ترجیحاً همراه با سایر غذاهای مغذی مانند آجیل ، دانه یا ماست.

 

کدام نوع کشمش را انتخاب کنیم ؟

بهترین نوع کشمش . نواعی از کشمش می باشد که دارای رنگ قهوه ایی تیره باشد . کشمش آفتابی بهترین گزینه است .

 

0

بالا

X
×