آموزش کامل تهیه شیره انگور ملایر
دیدگاه‌ها برای آموزش کامل تهیه شیره انگور ملایر بسته هستند
خشکبار ملایر - فروشگاه دهکده

سلام

با سری مقالات آموزشی خشکبار ملایر در وب سایت دهکده در خدمت شما هشتیم ، آموزش امروز

تهیه و پخت شیره انگور به روش سنتی

همراه ما باشید

 

آموزش جامع و کامل طرز تهیه و پخت شیره انگور عسلی به روش روستاییان مانیزان ملایر

پیرو تماس های متعدد از سوی هواداران خشکبار ناب و با کیفیت ملایر مبنی بر چگونگی پخت شیره انگور در مانیزان ملایر ، امروز در خدمت شما هستیم با این آموزش .

قبل از هر گونه توضیحی ، ابتدا از شما درخواست می کنم ، برای مواجه نشدن با کدر بودن رنگ شیره انگور و یا احتمالا ترش شدن آن حتما این آموزش را به دقت تا پایان مطالعه فرمایید .

میزان انگور مورد استفاده جهت آموزش ۱۰ کیلو گرم در نظر گرفته شده . شما نسبت به همین وزن میزان مواد ترکیبی را خود کم یا زیاد نمایید .

 

طرز  تهیه شیره انگور عسلی

 

  • ابتدا انگور را به وسیله له نمودن  تا آب آن کاملا از انگور جدا شود .
  • آب انگور را به وسیله عبور دادن از پارچه متقالی تا حد ممکن صاف می نماییم .
  • آب انگور صاف شده را در یک ظرف قرار می دهیم . پیشنهاد می کنیم این ظرف حالت استوانه ایی داشته باشد . یعنی نسبت به قطر موجود از ارتفاع بیشتری برخوردار باشد تا در زمان جدا سازی آب انگور از گل ته نشین شده در ظرف با مشکل مواجه نشوید .
  • خوب حالا نوبت به اضافه نمودن خاک سفید هست . در ملایر خاک سفید به وفور یافت می شود . اما اگر شما در شهرستان های دیگری هستید توصیه می کنیم تا برای تهیه خاک سفید به عطاری ها سر بزنید . برای ۱۰ کیلو آب انگور حدود یک کاسه خاک به وزن تقریبی یک کیلو کفایت می کند .

خاک را آرام آرام به آب انگور اضافه کنید و در حین اضافه نمودن خاک ، آب انگور را با وسیله ایی مانند کفگیر به هم بزنید . وقتی تمام خاک را به آب انگور اضافه کردید ، باید یک شب تا صبح حدود ۸ ساعت به آب انگور فرصت دهید تا مواد مخلوط در آب ته نشین شود . اضافه کردن خاک به آب انگور دو ویژگی مهم دارد . اول اینکه از ترش شدن انگور جلوگیری نموده و در اصطلاح موجب حلالی آن می شود و دوم اینکه باعث می شود تمام عناصر مخلوط در آب انگور به طور کامل ته نشین شده و در نهایت آب انگور کاملا زلال و شفافی داشته باشید .

  • خوب ، همانطور که عرض کردیم باید حدود هشت ساعت به آب انگور فرصت استراحت دهیم . حالا بدون اینکه ظرف را تکان دهیم ابتدا نگاه می کنیم اگر احتمالا روی آب کمی کف جمع شده بود اول به وسیله یک کفگیر به آرامی کف را جدا می کنیم . حالا ما یک سطل آب انگور داریم که روی آن بسیار زلال و ته آن به اندازه حدود ۳ سانتیمتر گل ولای جمع شده است .

به آرامی ظرف را درون یک قابلمه خالی می کنیم و دقت می کنیم که گل ولای ته سطل داخل آب انگور قابلمه نریزد .

  • حالا قابلمه را روی حرارت قرار داده و می جوشانیم . در جوشاندن آب انگور سعی کنید شعله آتش خیلی زیاد نباشد و آب به آرامی بجوشد چون در صورت بالا بودن حرارت لبه های آب انگور که در جوار دیواره قابلمه هستند سوخته شده و این سوختگی در آب انگور حل شده و موجب افزودن مزه تلخی می شود . با حوصله و صبر کار را دنبال کنید تا آب قابلمه به حدی تبخیر شود که آب انگور مانده در ظرف شبیه شربت خیلی غلیظ شده باشد .

کار ما تمام است . قابلمه را از روی شعله برداشته و صبر می کنیم تا خنک شود .

 

این تمام ماجرای تهیه و پخت شیره  انگور به روش سنتی در مانیزان ملایر است که در خدمت شما به خودمان یادآوری نمودیم . برای تهیه دیگر محصولات خشکبار ملایر و طرز تهیه کشمش ملایر لطفا آموزشهای دیگر را مطالعه فرمایید .

 

0

بالا

X
×